• Hlavná stránka
  • Blog
  • AKO DLHODOBO UDRŽAŤ POLYKARBONATOVÉ KOMOROVÉ DOSKY NA VAŠEJ PERGOLE ČISTÉ A ČÍRE

AKO DLHODOBO UDRŽAŤ POLYKARBONATOVÉ KOMOROVÉ DOSKY NA VAŠEJ PERGOLE ČISTÉ A ČÍRE


MONTÁŽNE PÁSKY - OCHRANA PROTI PRACHU, NEČISTOTÁM A HMYZU

Máte radi chvíle strávené v spoločnosti svojej rodiny, či priateľov?

Kto by nemal?

Užívať si takéto okamihy na vašej terase aj napriek nie vždy ideálnemu počasiu je v podstate na NEZAPLATENIE.

Mať balkón, terasu, altánok, či zimnú záhradu zo stien, alebo strechu z číreho materiálu, ktorý vás chráni pred nepriaznivým počasím, predĺži vám sezónu aj napriek menej priaznivejším poveternostným podmienkam, je proste skvelá vec. Tomu sa vraví užívať si úžasné chvíle a relaxovať.

Polykarbonát jednoznačne takýmto materiálom je. Kvalita rôznych typov polykarbonátov sa však veľmi líši a má obrovský význam na životnosť samotnej vašej stavby. My odporúčame jedine najvyššiu úroveň v podobe značiek Lexan™Carboplak®, alebo Macrolux®.

Na životnosť a kvalitu každej stavby však vplýva vo veľkej miere nepochybne aj kvalita samotnej realizácie, dodržiavanie pravidiel montážneho postupu a použitie potrebného montážneho príslušenstva. Ako sú tesniace gumy, prítlačné či ukončovacie profily, ale v obrovskej miere hlavne vplyv na životnosť, vzhľad, estetiku a čírosť majú MONTÁŽNE PÁSKY.

ZMYSEL POUŽITIA:

Montážne pásky AntiDUSTtape® v sériách G3600 - AD3500 a priedušná MaxBreather sa používajú na uzavretie komôr polykarbonátových komorových platní Lexan™, Thermoclear™, Carboplak®, Macrolux®. Slúžia ako ochrana, resp. bariéra proti vniknutiu nečistôt, prachu, hmyzu do priestoru platne a zároveň odvádzajú nadmernú vlhkosť z priestoru platne.
Pásky sa lepia na kraje strán komorovej polykarbonátovej dosky kde ústia otvory komôr. Po nalepení sa polykarbonátová platňa Lexan™, Carboplak®, Macrolux® spolu s páskou musí uzavrieť ukončovaním profilom, ktorý chráni pásku pred poškodením a priamym pôsobením poveternostných vplyvov. Pre čo najlepšie utesnenie spoja „doska a profil“ je nutné použiť silikónový tmel.

Touto aplikáciou dosiahnete maximálne predĺženie životnosti a číry vzhľad polykarbonátových dosiek na vašom diele.

Či už je to:
pergola, terasa, altánok, prestrešenie, zimná záhrada, balkón, ...

PREČO POUŽIŤ MONTÁŽNE PÁSKY AntiDUSTtape® G3600, AD3500, alebo MaxBreather:

KONDENZÁCIA

Vrchná vrstva netkanej textílie bola špeciálne upravená, aby sa zabezpečil pozvolný odtok vody von z komôr dosky. Týmto spôsobom je zabezpečená maximálna drenáž.

Priľnavosť

Pásky sú potiahnuté silným a odolným lepidlom, s odolnosťou voči vonkajším vplyvom. Jednoduchosť použitia a spoľahlivosť. Navrhnuté pre použitie s polykarbonátom.

Prach, riasy a huby

Filter poskytuje dokonalú ochranu pred špinou a nečistotami aj pokiaľ ide o tie najmenšie častice. Huby, riasy a hmyz nemajú žiadnu šancu.

Zmršťovanie a Rozpínanie

Všetky polykarbonátové komorové platne na základe svojich materiálových vlastností pod vplyvom teploty menia svoj rozmer. Všetky pásky AntiDUST® boli vyvinuté tak, aby prispôsobovali svoj rozmer polykarbonátovej platni. Už nedochádza k pretrhnutiu pásky.

Ventilácia

Príliš veľa alebo príliš malé vetranie nie je dobré pre životnosť dosky. Náš systém zaisťuje primeranú úroveň vetrania.

Čistotu a antibakteriálnosť

Naše špeciálne povrchovo upravené vysoko kvalitné netkané textílie udržujú častice > 25 μm mimo polykarbonátovej dosky a sú antibakteriálne. Perfektná ochrana.

CHARAKTERISTIKA PÁSKY:

Montážne pásky AntiDUSTtape® sú vyrobené z veľmi odolného fleecového materiálu s plastovou povrchovou úpravou na jednej strane a potiahnutou vrstvou trvanlivým lepidlom na strane druhej.
Použité akrilové lepidlo má vynikajúci lepivý účinok na PC platne Lexan™, Carboplak®, Macrolux® a to pri nízkych aj vysokých teplotách.
Lepiacu vrstvu pásky chráni papier. Pred použitím musí byť papierová vrstva odstránená. Rozptyl pracovnej teploty pások je v rozmedzí ( -30 °C do +80 °C ) pričom efekt teplotných zmien sa na páskach prakticky neprejaví. Majú vynikajúcu odolnosť voči vzdušnej vlhkosti. Dobre sa prispôsobujú nerovnostiam a nepravidelným povrchom platne. Výrobca montážnych pások poskytuje 10-ročnú záruku na správnu funkciu pások AntiDUSTtape® pri dodržaní pokynov a podmienok ich aplikácie.

POUŽIŤ, ČI NEPOUŽIŤ MONTÁŽNU PÁSKU? POSTAČÍ AJ PÁSKA NIŽŠEJ KVALITY?
PONUKA SORTIMENTU

TYP G3600
TYP AD3500
TYP MaxBreather
G3600 MONTÁŽNA PÁSKA:


Typ G3600 je páska, ktorá nemá filter na odvádzanie kondenzátu. Tieto pásky sa používajú vo vyrovnaných klimatických podmienkach (interiér/interiér alebo exteriér/exteriér). Vo veľmi znečistených resp. prašných prostrediach a v prostrediach so splodinami uhľovodíkových palív dokážu zastaviť prakticky všetky nečistoty. V použití interiér/exteriér sa však môže v komôrkach vyskytovať kondenzát vodných pár.

VLASTNOSTI SORTIMENT G3600
Hrúbka nosiča pásky približne 120 μm Šírka pásky Typ pásky Doporučené pre hrúbku PC platne
Celková hrúbka približne 150 μm 25 mm G3625 4,5 / 6 / 8 mm
Hmotnosť 115g/m² 38 mm G3638 10 / 16 mm
Pevnosť v ťahu 40 (N/15mm) 43 mm G3643 16 / 20 mm
Predĺženie pri roztrhnutí (%) >13 50 mm G3650 25 mm
Prestup vyparovanej vlhkosti 0.1 (g/m²-24h.) 60 mm G3660 32 / 35 mm
Ochranná papierová vrstva 90g/m² biela silikónová povrchová úprava 75 mm G3675 40 / 45 / 50 mm
Teplotné pásmo použitia -30°C to +80°C 90 mm G3690 55 / 50 mm
Min. teplota pri aplikácii +10°C PÁSKA JE URČENÁ PRE APLIKÁCIU NA HORNÝ OKRAJ PLATNE
AD3500 MONTÁŽNA PÁSKA:

Typ AD3500 je páska vybavená špeciálnymi filtrami. Tieto filtre umožňujú bezproblémový odvod skondenzovanej vody von z priestoru platne (minimálny sklon 5°).
Póry filtra sú dostatočne jemné, aby zastavili nečistoty už od 25μm, avšak menšie nečistoty môžu filtrom preniknúť. Pásky typu AntiDUSTtape® AD35xx sú určené do prostredia s rozdielnymi klimatickými podmienkami (interiér/exteriér). Ďalej sú vhodné na uzatváranie komôr platní dlhodobo umiestnených vo vlhkých prostrediach, ako napríklad skleníky, zastrešenia bazénov a podobne.

DÔLEŽITÉ:
Neodporúča sa na použitie v silne znečistených oblastiach, kde sú prachové častice <25 μm, napr. výpary uhlíka spôsobené rezaním plameňom, zváraním, brúsením, alebo dieselovým motorom

VLASTNOSTI SORTIMENT AD3500
Material je napustený prostriedkom ktorý vo zvýšenej miere odoláva plesniam a riasam
Hrúbka nosiča pásky približne 200 μm Šírka pásky Typ pásky Doporučené pre hrúbku PC platne
Celková hrúbka približne 265 μm 28 mm AD 3528 4,5 / 6 / 8 mm
Priepustnosť vody 15ltr/m²/sec 38 mm AD 3538 10 / 16 mm
Ochranná papierová vrstva 90g/m² biely silikónový povlak 42 mm AD 3542 16 / 20 mm
Teplotné pásmo použitia -30°C to +80°C 50 mm AD 3550 25 mm
Min. teplota pri aplikácii +8°C 60 mm AD 3560 32 / 35 mm
    70 mm AD 3570 40 / 45 / 50 mm
    90 mm AD 3590 55 / 50 mm
    PÁSKA JE URČENÁ PRE APLIKÁCIU NA SPODNÝ OKRAJ PLATNE
VIDEO POROVNANIE AntiDUSTtape® MONTÁŽNYCH PÁSOK A PÁSOK NIŽŠEJ KVALITY
MaxBreather MONTÁŽNA PÁSKA:

MaxBreather je montážna priedušná páska. Tento typ pásky je bežne používaný v montážnych halách, kde produkt napomáha efektívnemu odvzdušňovaniu počas produkcie. Ale aj pri zasklievacích prácach kde slúži na utesnenie okrajov komorových polykarbonátových dosiek a zároveň umožňuje odvod kondenzátu. Je vyrobená z pevného netkaného polypropylénu. Je stredne odolná voči starnutiu a potiahnutá vysokokvalitným kaučukovým lepidlom citlivým na tlak špeciálne vyvinutým pre túto pásku a typ použitia. Lepiaca vrstva je nanesená na celom povrchu pásky vo vytlačenom vzore, ktorý imituje perforáciu, čo umožňuje priedušnosť pásky. Táto patentovaná metóda vytvorila spoľahlivé a zároveň priedušné tesnenie. Lepiaca vrstva je testovaná a schválená na použitie pre styk s polykarbonátom.

VLASTNOSTI

Antracitový nosič z netkaného polypropylénu so zvýšenou odolnosťou voči starnutiu

Celková hrúbka

0,55 mm
Hmotnosť 115g/m²

Pevnosť v ťahu

70 (N/25mm)
Predĺženie (%) >50
Veľkosť pórov <50μm
Priepustnosť vody 10l/m2/min
Priepustnosť vzduchu 750l/m2/min
Priľnavosť 20N/25mm 180° stainless steel, (FTM 1)
Ochranná papierová vrstva 80g/m² biela silikónová povrchová úprava
Strihová odolnosť >100 hours 1kg 25x25mm. float glass (FTM 8)
Teplotné pásmo použitia -20°C to +80°C
Min. teplota pri aplikácií +8°C
SORTIMENT - MaxBreather
Šírkapásky Pásky S filtrom Doporučené pre hrúbku platne
28 mm MB 28 4,5 / 6 / 8 mm
38 mm MB 38 10 / 16 mm
45 mm MB 45 16 / 20 mm
50 mm MB 50 25 mm
60 mm MB 60 32 / 40 mm
Páska je určená pre aplikáciu na spodný AJ HORNÝ okraj platne

AKO APLIKOVAŤ AntiDUSTtape® MONTÁŽNE PÁSKY

Pred použitím montážnej pásky AntiDUSTtape® odstráňte ochrannú fóliu z polykarbonátovej dosky. Uistite sa že je povrch platne bez prachu, vlhkosti a mastnoty. Odrežte pásku na požadovanú dĺžku (dĺžka dosky + 50 mm). Odstráňte ochrannú silikónovú papierovú vrstvu z pásky. Pásku nenaťahujte, ale umiestnite ju na povrch dosky tak, aby bolo prekrytie vo všetkých smeroch s rovnakým presahom (cca 8-10 mm).
je páska na svojom mieste, pevne ju popritláčajte tak, aby ste zaistili dobré spojenie s doskou. Po nalepení sa polykarbonátová platňa Lexan™, Carboplak®, Macrolux® spolu s páskou uzavrie ukončovaním profilom, ktorý chráni pásku pred poškodením a priamym pôsobením poveternostných vplyvov. Pre čo najlepšie utesnenie spoja „doska a profil“ je nutné použiť silikónový tmel.

AK SA MONTÁŽNE PÁSKY AntiDUSTtape® NEPOUŽIJÚ
RIEŠENÍM PRE TRVÁCNOSŤ VAŠEJ STAVBY S POUŽITÍM POLYKARBONÁTU SÚ MONTÁŽNE PÁSKY AntiDUSTtape®
Kontakt

Zátišie 1, 831 03 Bratislava
Slovenská republika

+421 2 444 543 61
+421 903 906 385
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.