PÁSOVÉ OBLÚKOVÉ svetlíky


Slúžia na presvetlenie výrobných a skladových hál cez strešnú konštrukciu. Umožňujú prístup denného svetla aj na miesta vzdialenejšie od stien. Spájajú sa výhody hliníkového materiálu s komorovými polykarbonátovými doskami.

Hlavnými argumentmi voči klasickému sedlovému tzv. „Wema“ svetlíku sú:

  • úspora nákladov na výrobu konštrukcie
  • odpadá hrebeňový spoj
  • úspora tepelnej energie (menšia priestupová plocha)

TECHNICKÉ ŠPECIFIKÁCIE


PARAMETRE OBLÚKOVÉHO SVETLÍKA, VÝPLNE
Platňa Lexan Thermoclear Farba Priepustnosť svetla Útlm hluku U – hodnota W/m2K Uhol pätného profilu Šírka svetlíka W (m)
10 mm / 5RS čirá 65 % 19 dB 2,48 28° 41° 1,48 – 6,2
opál 60 %
16 mm / 5X čirá 59 % 21 dB 1,88 22° 27° 1,71 – 6,4
opál 53 %
16 mm / 9X čirá 54 % 21 dB 1,77 22° 27° 1,71 – 6,4
opál 47 %
20 mm / 9X čirá 53 % 22 dB 1,59 22° 2,16 – 6,4
opál 47 %
25 mm / 9X čirá 51 % 23 dB 1,4 22° 2,72 – 6,4
opál 44 %

POUŽITÉ KOMPONENTY


Nosná konštrukcia = hliníkové profily bez povrchovej úpravy
Nosná konštrukcia = hliníkové profily v práškovej farbe
Výplň zasklenia = polykarbonátové komorové platne
Tesnenie = profilované gumy EPDM, čierne
Montážny materiál = nerezové skrutky a podložky
Otváranie okien = priamočiary elektromotor zdvih 300 mm
Ovládanie otvárania = dvojtlačidlo
Príslušenstvo = snímač vetra a dažďa, ústredňa ovládania

GEOMETRIA SVETLÍKA


Šírka svetlíka W - vonkajší rozmer vyvýšenej manžety, obruby. Minimálny rozmer je obmedzený uhlom pätného profilu a dovoleným minimálnym polomerom použitej platne.

Dĺžka svetlíka L - vonkajší rozmer vyvýšenej manžety, obruby. Bez obmedzení, je vyskladaná jednotlivými nosnými oblúkmi.

Vzdialenosť oblúkov L1 – je určená použitou platňou, nosným oblúkom a zaťažením vetrom a snehom.

Výška oblúka H – je daná použitým pätným profilom a šírkou svetlíka W.

REALIZÁCIE


Čelo světlíku

Odvětrání světlíku

Prosvětlení haly

Nezáväzný dopyt

Kontakt

Zátišie 1, 831 03 Bratislava
Slovenská republika

+421 2 444 543 61
+421 903 906 385
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.